Matematik

Gennemsnit og typetal er det rigtigt det jeg har gjort?

12. januar 2011 af saraklar (Slettet)

1) Find gennemsnit: 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88

Jeg pluser alle og det = 396

Så tæller jeg hvor manger tal der er, og det = 8

Så 396/8= 49,5 Er det rigtigt hvad jeg gør?

2)Find typetallet 99, 44, 765, 9, 7, 4, 99, 74, 37

Typetallet er 99?  Er det rigtigt hvad jeg har gjort?

3)Hvor mange procent udgør
 16 kr. af 80 kr. =

175 kr. af 175 kr. =

0,5 l af 2,0 l. =

Metoder til at beregne disse?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2011 af pige24 (Slettet)

16 ud af 80.

Sig 16/80*100=20%

16 er 20% af 80

Det er meget nemt.Prøv at se om du kan lave de andre to selv, du er velkommen til at spørge hvis der er noget du er i tvivl om.


Svar #2
12. januar 2011 af saraklar (Slettet)

Er 1) og 2) rigtige?

Her har jeg prøvet. 175 kr. af 175 kr. = 100

0,5 l af 2,0 l. = 25


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Ja.175kr er 100% af 175.0,,5l er 25% af 2l


Svar #4
12. januar 2011 af saraklar (Slettet)

Taaaaaaaak så fandt jeg ud af det, havde glemt det derfor jeg spurgte :)


Skriv et svar til: Gennemsnit og typetal er det rigtigt det jeg har gjort?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.