Matematik

ligning

13. januar 2011 af sabinepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælpppp :) jeg er virkelig en dør til ligninger, og jeg har så svært ved at forstå det, jeg har brug for hjælp til en ligning og håber der er nogle der kan hjælpe mig... gerne med en trin for trin vejledning...

ligningen lyder således: 2+x(x-4)=3+x(x-4)-2x

Jeg gør selv sådan

2+x(x-4)=3+x(x-4)-2x

Jeg starter med at gange ind i paranteserne

2+(2x-4)=3+(2x-4)-2x

Jeg fjerner paranteserne

2+2x-4=3+2x-4-2x

jeg lægger sammen

2x-2=-1+2x-2x

jeg flytter x'erne over på samme side

2x-2x+2x = -2-1

det giver 2x = -3

Jeg ved at resultat skal være 0,5...


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af PeterValberg

 2+x(x-4)=3+x(x-4)-2x

det går galt, hvor du ganger ind i parentesen, - se det korrekte herunder:

2 + (x2 - 4x) = 3 + (x2 - 4x) - 2x

hæv nu parenteser og reducér

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af PeterValberg

 Eller endnu hurtigere:

2 + x(x - 4) = 3 + x(x - 4) - 2x

leddet x(x - 4) er på begge sider af lighedstegnet og kan dermed "bare" fjernes

2 + x(x - 4) = 3 + x(x - 4) - 2x

2 = 3 - 2x

-1 = - 2x

x = 1/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
13. januar 2011 af sabinepigen (Slettet)

100 tak for hjælpen og det hurtige svar :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.