Matematik

Matematik

13. januar 2011 af søren09 (Slettet)

Opgave lyder sådan 

En haveejer har 60 m hegn. Han skal have indhegnet et område i sin have med et overfladeareal på 221 m2. Området skal være rektangulært. Hvordan stor skal længden og bredden være i indhegningen?

Opstil og løs 2 ligninger med 2 ubekendte


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

L = x, B = y

1) 2x +2y = 60

2) x * y = 221

1: x + y = 30 ⇔ y = 30 - x

2: x * (30-x) = 221 ⇔ -x^2 + 30x - 221 = 0

x= [-30 ± √(900-4*(-1)*(-221))] / (2*(-1))

x = [-30 ± √(900-884)] / (-2)

x = [-30 ± √(16)] / (-2)

x = (-34) / (-2) og (-26) / (-2)

x = 17 (og 13, men det skulle jo være længden)

y = 30-17 og 30 -13 = 13 (og 17, men det men det skulle jo være bredden)

Altså: L = 17 og B = 13


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.