Matematik

hjælp til opgave 1.011-1.013

13. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) En funktion f er bestemt ved f(x)=7lnx-2x^2

1 - a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

2) En funktion er bestemt ved f(x)=1/3x^3-2^2-5x

2- a) bestem monotoniforholdene for funktionen f

3) Om en funktion f(x) oplyses det, at f '(x)=x^2-12x

3 -a) bestem monotoniforholdene for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

2) + 3) Undersøg fortegnsvariationen for f'(x) .


Skriv et svar til: hjælp til opgave 1.011-1.013

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.