Matematik

Matematik

14. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 Bevis for at 2=1
a=b
a^(2)=ab
a^(2)+a^(2)=ab+a^(2)<=>
2a^(2)-2ab=ab+a^(2)-2ab<=>
2((a^(2)-ab)=a^(2)-ab<=>
((2(a^(2)-ab))/(a^(2)-ab))=((a^(2)-ab)/(a^(2)-ab))<=>
2=1

Der er noget der ikke stemmer. Hvad gik der galt?
Det er mit opgave at finde, at der noget der ikke passer!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2011 af NejTilSvampe

 fejlen er at  a^2 = ab  kun gælder for a=b , så for vilkårlige konstanter kan du ikke reducere det til 2=1 , f.eks. hvis a = 3 og b = 4  vil du ikke få 2=1.

Så fejlen er i aller første linje. Tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det antages jo, at a = b, så med den antagelse er det korrekt, at a2 = ab .

Fejlen er, at der divideres med a2 -ab = 0 , under de givne antagelser.

En af matematikkens gyldne regler: Du må ikke dividere med 0 .


Svar #3
14. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 hvilke linje står der at a2 -ab = 0 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2011 af NejTilSvampe

 #3 -

a^2 = ab => a^2 -ab = 0

Og det er i sidste linje at fejlen så er :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.