Matematik

Metoder til nemme mat spg

14. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) Gennemsnit af syv tal er 5. Seks af tallene er 5, 2, 6, 3, 2, 8. Find det sidste tal? Metode til at beregne denne?

2) Find størsteværdien i et observationssæt, når variationsbredden er 1387, og mindste værdien er 1371? Metode til at beregne denne

3) Gennemsnit af 30 tal er 450 hvad er summen af alle tallene?

Metoder til at beregne disse tre?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2011 af Duffy

1) Hvis gennemsnittet er 5 hvad er så summen af de 7 tal?

 2) Variationsbredden er forskellen mellem den største observation og den mindste observation.

3) Find først ud af hvad gennemsnittet af to tal er...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2011 af pige24 (Slettet)

1    5+2+6+3+2+8+x=35

      Det ubekendte tal, har jeg valgt at kalde x.5+2+6+3+2+8 giver 26,summen af alle tallene skal give 35, da 35/7=5.For at finde  x siger jeg 35-26=9

Så det sidste tal hedder altså 9

2  1389-1371=18

3  (30*30)/2=450

Tror det er sådan.

God dag til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2011 af pige24 (Slettet)

3

Tror måske lidt mere på at den hedder.(450*30)/30=450

Du må undskylde men jeg er kommet lidt i tvivl.


Svar #4
15. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tak for svar :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

1) Gennemsnit af syv tal er 5. Seks af tallene er 5, 2, 6, 3, 2, 8. Find det sidste tal? Metode til at beregne denne?

summen af de syv tal skal være 7*5

2) Find størsteværdien i et observationssæt, når variationsbredden er 1387, og mindste værdien er 1371? Metode til at beregne denne

mindsteværdi+variationsbredde giver maxværdi

maxværdi=1371+1387

3) Gennemsnit af 30 tal er 450 hvad er summen af alle tallene?

summen af tallene er 30*450


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2011 af Duffy

Eleven lærer ikke at TÆNKE SELV, hvis man hele tiden forærer svarene. Giv dog vedkommende en chance for at reflektre på de indledende hints.

(Det kan selvfølgelig være udmærket, at se hvordan man kan/skal gøre - men ikke hele tiden...)


Svar #7
15. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

#6 Den måde jeg lære bedst på, og kan huske hvis jeg skal bruge det en anden gang er hvis jeg for en mellem regning. Snupper jeg hvordan det skal gøres, og det er også meget rart at få et svar på det  :-) Selvfølgelig prøver jeg, frem for at skrive svar ned det bliver, man jo ikke kloger af ...


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#6

I princippet er vi ening, men da der allerede var givet nogle forkerte resultater i #2 og 3 valgte jeg at skrive udregningsmetoderne meget tydeligt i mine svar. Har dog ikke regnet resultaterne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2011 af Duffy

Okay, men

pige24 - du skal afholde dig fra at hjælpe i matematik !!!!!


Skriv et svar til: Metoder til nemme mat spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.