Matematik

Matematik

15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave der lyder på, at

jeg skal bestemme længden af højden hb på siden AC. Derfor vil jeg gerne have hjælp til denne.

Jeg har fundet størrelsen af vinkel A, som gav 52,02 grader

Oplysninger jeg har fået er 

a= 9

b= 13

c= 8

Jeg ved at trekanten er vilkårlig

Jeg håber I kan hjælpe mig.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, f.eks. at c·sin(A) = hb . Du har fundet A og kender c, så hb kan beregnes umiddelbart.


Svar #2
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Dvs. man skal sige 8 * sin(52,02)= 6,3

Dvs. hb = 6,3??


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, til 1 decimal ser det rigtigt ud.


Svar #4
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Okay, men kan det passe at størrelsen af vinkel A giver 52,02, fordi den formel jeg har brugt for at finde størrelsen af vinkel A har jeg brugt

cos-1=(8/13)= 52,02?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den formel kan ikke bruges her. Den gælder kun i en retvinklet trekant. Så er resultatet for højden hb heller ikke korrekt.

Brug cosinusrelationen

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/(2bc)

til bestemmelse af vinkel A, hvorefter højden så kan beregnes af hb = c·sin(A)


Svar #6
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Når jeg bruger denne formel som du har givet mig med hensyn til at finde vinkel A, så får jeg den til 0,73 grader! Passer der??


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er cosinus til vinklen, du har fundet.


Svar #8
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Okay, men skal man så bruge flere formler til at finde vinkel A?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal finde vinklen selv. Du har fundet cosinus til vinklen.

A = cos-1(cos(A))


Svar #10
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Når okay, men det giver alligevel et helt mærkeligt tal, som 0,73?


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har fundet

cos(A) = 0,73...

Find nu vinklen A.


Svar #12
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Ja, jeg bruger også denne formel, som du har givet mig i svar nummer #9 A = cos-1(cos(A)) og det giver 0,73 hvilket også skulle være svaret til Vinkel A men jeg mener at det er et mærkeligt tal. Derfor spørge jeg dig for at se om dette udsagn kan være sandt.


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er jo cosinus til vinklen, der er 0,73... , ikke vinklen selv. Når man kender cosinus til en vinkel, skal man så finde den vinkel, hvis cosinus er 0,73, altså

A = cos-1(0,730769)


Svar #14
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Dvs. når man beregner den får man 43,04 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er den vinkel, hvis cosinus er 0,730769 .


Svar #16
15. januar 2011 af sanoj122 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen du har været en stor hjælp for mig :D :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.