Matematik

Grafisk løsning af ligninger

15. januar 2011 af muniba (Slettet)

Svar på følgende spørgsmål, der handler om grafisk løsning af ligninger:

1.Hvad er det, man finder, hvis man sætter to regneforskrifter lig hinanden og løser den fremkomne ligning?

2.Du har to funktioner f(x)=2x-3 og g(x)=-x+4. Find deres skæringspunkt.

3.Vi er givet ligningen x^2-3=2x-1. Denne skal løses grafisk. Forklar hvordan du vil gøre dette og gør det.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Læs svaret i teksten til 2).


Svar #2
15. januar 2011 af muniba (Slettet)

Når ja, for dumt jeg ikke havde set det :D hehe men har problemer med at regne nr 3 ud, vil lige høre hvordan i andre mener den skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

3. Lav en graf af funktionen x2-3 på venstre side og funktionen 2x-1 på højre side. Aflæs x-koordinaterne, hvor graferne skærer hinanden.

Den kan også løses som en 2.-gradsligning, men meningen her er, at den skal løses grafisk.


Svar #4
15. januar 2011 af muniba (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det, tak for hjælpen mester :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

1 ...løser den fremkomne ligning? (det er i ental)

Det er første koordinaten til skæringspunktet du finder

2 Da der står i 3 at den skal løses grafisk, ønskes 2 vist løst ved beregning


Skriv et svar til: Grafisk løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.