Fysik

1. sutteflaske

16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens jeg står her med en fysik opgave ang. opvarmning af en sutteflaske.

ville være rart hvis nogen ville hjælpe mig denne opg.

Det er opgave 1. - opgaven kan finde på: " http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100528_fysik_A_stx_opgave.ashx "

tak på forhånd

 // jeres sussi :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

1: Du kender den afsatte mængde energi og du kender tiden.

Effekten er givet ved P=Q/T

P=180000J/240s  

P=75W

2: Du kender massen af stålet ms=0,129kg og du kender den specifikke varmekapacitet cp=4180J/kg*C samt ΔT=22C

Du får derfor massen af mælken til mm=Q/cp*ΔT = 0,1957 kg = 195,7 g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af Magnus0505 (Slettet)

til 2:

Q = 18000 J

hvor anvender du massen af stålet  ?


Svar #3
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

Tak for hjælpen Hippo746

har faktisk også en anden opgave fra eksamens sættet det er opgave 4 som kan findes på det nedestående link.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100528_fysik_A_stx_opgave.ash

kan heller ikke rigtigt få den til at gå op, og det er igen både a + b.

dog har jeg lavet 2, 3, 5 og 6 manglede kun 1 + 4, men takket være dig mangler jeg kun 4 så ville være rart hvis du også ville hjælpe med den sidste 

// suuss


Svar #4
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

Ved dog heller ikke hvordan jeg skal lave opgave 7, synes ikke rigtig vi har haft særlig meget om det :'(


Svar #5
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

Der er tilfældigvis ikke nogen af jer som har lavet opg. 4 og 7 vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Hej igen

jf. 4.1 Effekten er givet som spænding * strøm : P=U*I

jf. 4.2 Du ved at effekten er givet ved P=R*I2  Du kender P fra spg. 1 og dufår oplyst I så er det bare at regne R ud :o)


Svar #7
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 Tak hippo 

men var det korrekt som du havde gjort ved opgave 1 ? har massen af jern ingen betydning i vores beregning ?


Svar #8
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Jo min fejl. Det gik for stærkt.

Du ved der afsættes 18000 J i beholderen og du har 129 gr stål x gr mælk og så har du specifik varmefylde for stål 444 J/kg*C og 4180 J/kg*C for hhv. vand/mælk jf. opgaveteksten.

Dvs. du ved nu

Qafsat=(ms*cs+mm*cv)*ΔT

18*103 J=(0,129*444+mm*4180)J/C * 22C

mm=182,0 g.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Mangler du stadig 7 ?


Svar #11
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 Nej har fået lavet 7 mangler stadig 4


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Jamen 4 har vi lavet ovenfor ?


Svar #13
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 synes ikke rigtig jeg kan få den til at gå op altså b'ern.

altså a) p = U * I 

P = 0,5 mA * 2,7 V = 1,35 W ( er udtrykket egentlig givet ved W ? )

b ) 1,35 = r * I^2     <=>    1,35 = r * 2,0 mA  ( er dette korrekt ? )


Svar #14
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 forstår bare ikke hvad skal jeg så gøre med den graf jeg får udleveret - synes jeg virker dum , det siger mange også jeg er pga. min hårfarve


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. januar 2011 af OktayG (Slettet)

 Hvor får du formlen Qafsat=(ms*cs+mm*cv)*ΔT fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Rolig nu; den retorik og diskurs skal du ikke falde for. Det er også et spørgsmål om formidling. En lærer kan være fagligt meget dygtig men en ekstrem dårlig formidler så mange i klassen aldrig fanger budskabet  :0))

Jeg fik nok ikke lige udtrykt mig klart nok i 4.1:

P=U*I = 2,7 V * 0,5*mA = 1,35mW (du manglede lige m for 10-3)

I 4.2 får du følgende at vide :

12 V spændingsfald over 4 lysdioder og 1 resistor samt en strøm på 2 mA

Du går nu ind i grafen og aflæser for 2 mA spændingsfaldet= 2,9 V over en lysdiode

Du har 4 lysdioder dvs. du har igennem de 4 et samlet spændingsfald på 4*2,9 V= 11,6 V

Du har 12 V i alt i spændingsfald.

U=R*I og du kan indsætte tallene

(12-11,6)V=R*2mA  og herved får du modstanden i resistoren til

R=200 Ω da m=10-3

er du med ? :o)


Svar #17
16. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

Okay tror jeg forstår det nu - tak for hjælpen.

// kys :* sussi 


Skriv et svar til: 1. sutteflaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.