Matematik

kvadratet på toleddet størrelse

17. januar 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

hej

hvis du har (2a-b)^2 giver det 4a^2+b^2-4ab. Hvorfor giver det 4a^2 og ikke bare 2a^2. Man siger jo bare at det første led skal sættes i 2. :S

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

2^2*a^2 = 4a^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Kvadratet på en differens er lig med kvadratet på første led plus kvadratet på andet led minus det dobbelte produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Når du har (a-b)^2 = a^2 + b^2 -2ab og sammenligner med det udtryk du har, så skal du se (2a) som værende a i std.-reglen. Du skal altså skelne mellem  a i dit udtryk og a i regnereglen.. Hvis vi istedet for a og b i dit udtryk kalder a for x og b for y, så bliver det med garanti nemmere at se:

Dit udtryk:

(2x-y)^2 = (2x)^2 + (-y)^2 + (-2x*y) + (-2x*y) , og fra potensregnereglerne ved vi, at (a*b)^c = a^c * b^c

hvorfor (2x)^2 = 2^2 * x^2 = 4x^2


Skriv et svar til: kvadratet på toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.