Matematik

HJÆLP - tre opgaver

17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt lost her. det er de eneste tre opgaver i en hel matematik aflevering som jeg bare ikke fatter en skid af, og har rent ud sagt brug for at nogen laver dem "for mig" så jeg ligesom kan se hvad jeg skal og måske endda fatte pointen

1) En funktion f er bestemt ved f(x)=7lnx-2x^2

1 - a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

2) En funktion er bestemt ved f(x)=1/3x^3-2^2-5x

2- a) bestem monotoniforholdene for funktionen f

3) Om en funktion f(x) oplyses det, at f '(x)=x^2-12x

3 -a) bestem monotoniforholdene for f(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af mathon

    ...hvor gik du i stå?


Svar #2
17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

Ej det er næsten pinligt.. jeg er så ufattelig dårlig til matematik..

Jamen jeg ved at den første vel må være noget med f ' (x) - eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Tyrael (Slettet)


a): Du kan bruge dit CAS-værktøj til at bestemme tangentens ligningn i punktet P(1,f(1)), hvor du "tvinger" det til at tangere i 1 (fordi x = 1), hvorved der burde fås

y = 3x-5

Ellers kan dette gøres "pr. håndkraft".

b): Du differentierer funktionen, sætter f'(x) = 0 og får herved nogle x-værdier, hvor du indsætter nogle værdier, der er større og mindre end de(n) fundne x-værdi(er).
Dernæst laves et monotoniforholdsskema.

 


Svar #4
17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

a) er det i 1'eren?

b) er det så 2'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af mathon

1)
             f '(x) = (7/x) - 4x

             f '(1) = (7/1) - 4·1 = 7 - 4 = 3


Svar #6
17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

#5

din sidste linie, er det så ligningen for tangenten?


Skriv et svar til: HJÆLP - tre opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.