Matematik

Simpelt 7. klasse

17. januar 2011 af Umuligt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

(15*10+25)*7

15*10+25*7

(15*10*7)+25

1050+25=1075.

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. 7 skal ganges med hvert led inde i parentesen. Du lader 7 springe fra det ene led til det andet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2011 af SuneChr

Nej, du skal gange alle leddene inde i parentesen med dét, der står udenfor parentesen.


Svar #3
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 Ok, tak for info. Havde vist lavet noget værre rod der.

Vil det så sige:

15*7

10*7

=175+25

eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2011 af SuneChr

Prøv endnu et forsøg.  #3 forkert.


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvert led inde i parentesen skal ganges med faktoren udenfor:

(15·10 + 25)·7 = 15·10·7 + 25·7


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. januar 2011 af AskTheAfghan

(15*10+25)*7 =

    (150+25)*7 =

          (175)*7 = 1225

eller

(15*10+25)*7     =

    (150+25)*7    =

    150*7 + 25*7 =

     1050 + 175  = 1225


Svar #7
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

15 skal ganges med 7, og det skal 10 også. Men hvad skal jeg gøre med de 25, der skal plusses? 

Lige noget andet

-4+5

Giver det ikke bare 1, da minus er stærkere end plus?


Svar #8
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 Mange tak for hjælpen. Så mangler jeg bare det nederste på #7


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2011 af AskTheAfghan

#7

   -4+5   =   5-4   =   1


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2011 af SuneChr

"15*10" inde i parentesen er det ene led. Det andet led hedder "25".  Prøv nu.


Svar #11
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 Tak for svarene. Det har været nyttigt.

Men der er også den her 3*5*1,5-7*3-(43*0,1+8)

Har ikke været i skole idag, og det er lektien. Vi har tre opgaver for, og jeg tager et eksempel fra hver opgave, så jeg kan se metoden. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hæv minusparentesen. Brug reglerne for, hvordan man hæver parenteser.


Svar #13
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 Det har jeg ikke fået gennemgået, men jeg vil skyde på, det kommer til at se, sådan her ud:

-43:0,1-8

Korrekt??


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. januar 2011 af AskTheAfghan

#13

Først, skal man starte med at gange med tallene:

3*5*1,5 - 7*3 - (43*0,1+8)   =

22,5      - 21   - (4,3    +8)  =

1,5                -  (12,3)         =              så ophæver du parantesen

1,5                 - 12,3            =  -10,8


 


Svar #15
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 #14

Der står da ellers i min matematikbog, at ophæve paranteserne kommer i første række, men er der en fordel i at gange først? 


Brugbart svar (1)

Svar #16
17. januar 2011 af AskTheAfghan

#15

Kom uheldigvis til at trykke på "Opret svar" pludselig uden at få svaret færdigt. Men, prøv tjek venligst #14 en gang til. :)


Svar #17
17. januar 2011 af Umuligt (Slettet)

 Nå, okay. Så gav det mening. Men tak for hjælpen, du og jer andre.


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. januar 2011 af mette48 (Slettet)

(15*10+25)*7

Ved udregninger med parenteser starter man altid indefra uden at benytte de mange regneregler for parenteser m.m.

(15*10+25)*7 =

(150+25)*7 =

175*7 = 1225

3*5*1,5-7*3-(43*0,1+8) =   først gange

15*1,5-21-(4,3+8) =            så lægge sammen

22,5-21-12,3=                      og trække fra

1,5-12,3 = -10,8


Skriv et svar til: Simpelt 7. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.