Matematik

Analystisk geometri

17. januar 2011 af JeJen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Sidder lige her med et par opgaver som jeg er gået lidt i stå med, og som jeg håber i kan hjælpe mig lidt med.

Den første lyder således:

Bestem afstanden mellem A og B, når:

A(3,4) og B(-5,0)

Ved jeg skal bruge |AB|2=(x2-x1)2-(y2-y1)2 er dog ikke helt klar på hvordan.

Den anden opgaver lyder:

Opskriv en ligning for linjen 1, når den går gennem punktet P og har hældningskoefficienten a: P(0,4) og a = 2

 Her ved jeg, at jeg skal ud i noget med y-y0=a(x-x0) men igen er jeg lidt i tvivl om hvordan.

På forhånd tak for assistancen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af mathon

                         |AB| = √((-5-3)2 +(0-4)2)

                      

                         L:   (y-4) = 2(x-0)


Skriv et svar til: Analystisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.