Matematik

MATEMATIK HJÆLP!

17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

funktionerne f og g er givet

f(x) = + x2 - 6x - 1       og  g(x) = x2- 2x + 7.


hvordan kan jeg udregn opgave? jeg har brugt langtid på at finde ud af det, men jeg kommer ikke videre.

håber nogle af jer kan vejlede mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at beskrive, hvad opgaven går ud på.


Svar #2
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

hov undskyld. 

a) bestem toppunktet til grafen for f, og tegn denne graf

b ) bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Kan hjælpe dig med a'eren..

Du starter med at differentiere funktionen..

For at findetoppunktet til grafen for f, sætter du f'(x) = 0, da der er vandret tangent ved toppunkterne.

Du kan evt. bruge funktionen solve på din lommeregner :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) man finder x-koordinaterne til skæringspunkterne mellem de to grafer ved at løse ligningen f(x) = g(x) .


Svar #5
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

Jeg har ikke lært at differentere :S men resten kan jeg godt finde ud af


Svar #6
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)



1 ) - x2 + 6x + 1 = X2 - 2x+ 8

2) 0 = 2x2 - 8x + 6

3) x2 -4x + 3 = 0


Svar #7
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

 jeg ved ikke om det er rigtig, jeg har prøvet med hjælp fra min bog


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

I #0 skrev du f(x) = x2 -6x -1 . Du skal løse ligingen f(x) = g(x). I #6 løser du ligningen -f(x) = g(x) .


Svar #9
17. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

kan du evt løse ligningen for mig, jeg kan godt finde ud af resten.?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Som jeg læser dine funktioner i #0 bliver ligningen f(x) = g(x) til

x2 -6x -1 = x2 -2x +7 ,

der reduceres til

4x = -8 , eller

x = -2


Svar #11
18. januar 2011 af BobbySingh (Slettet)

hmm nu bliver lidt forvirret ,

jeg plejer at angive

a=    b=   c=


også efter læg det inde i formlen

d= b2 * 4ac

x = -b +- √d / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Leddene af 2. grad forsvinder, og ligingen reduceres til en lineær ligning.


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.