Matematik

matematik afl.

17. januar 2011 af abdifatah (Slettet)

 plz er der ikke nogle friske mennesker som gider at hjælpe mig med dette opgave i mat. 

opg. 135. 

I en cirkel er radius r=16,94
et cirkeludsnit har et areal på 116cm^2
du skal bestemme den centervinkel v, som cirkeludsnittet begrænses af?

takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Cirkeludsnittets areal er (1/2)v·r2 , hvor v er centervinklen i radianer.


Svar #2
17. januar 2011 af abdifatah (Slettet)

 hvad vil svaret så blive?


Svar #3
17. januar 2011 af abdifatah (Slettet)

 hvordan vil du løse opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler v af ligingen

A = (1/2)v·r2 , dvs

v = 2A/r2

Indsæt r og A og beregn v (i radianer). Omregn v til grader.


Svar #5
17. januar 2011 af abdifatah (Slettet)

 hvor kommer 2A lige pludselig fra? forstår jeg ikke lige helt?

plz ka du ikke uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kommer fra faktoren (1/2) . Gang ligningen med 2 og divider med r2 .


Svar #7
17. januar 2011 af abdifatah (Slettet)

 hvorfor ?


Skriv et svar til: matematik afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.