Matematik

Spørgsmål til matematik.

17. januar 2011 af LMJS (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Jeg er lige blevet i tvivl om nogle opgave... & tænkte på om I ville forklare mig dem...
:)

1.
40 % af et beløb udgør 160 kr. Hvad er hele beløbet.. Hvordan finder man DEN?

2.
En løber tilbagelægger 6 km, med en gennemsnitsfart på 10 km/time.
Hvor lang tid er han om at gennemføre de 6 km? :S
Hvis han gennemførte de 6 km på 30 minutter hvad var gennemsnitshastigheden så?

3.
før: 181,00DKK - NU 129,00DKK,
Udregn besparelse i procent (1 decimal)

4.
2i3 minus kvadratroden af 9....

Ja, matematik er ikke lige min stærke side :S
Men håber, at nogen kan forklare mig opgaverne :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Hele beløbet er 100%. Find først 1%, og dernæst 100%.

2. Farten = afstanden / tiden. Kender man farten og afstanden, finder man tiden ved at isolere af ligningen:

tiden = afstanden / farten.

3. Besparelsen i % = (besparelsen / (oprindelig pris) ) * 100%

4. 23 = 2·2·2 . Kvadratroden af 9 = √9 = √(32) = 3 .


Svar #2
17. januar 2011 af LMJS (Slettet)

Mange tak for det...
Men jeg forstår ikke helt 1'eren :|


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2011 af 2009z15 (Slettet)

opg 4 står der da ikke: (2^3) - (kvadrarod(9) ??

i så fald vil jeg have det til at være 2^3=8

og

kvaratrod 9 = 3

dvs. 8-3 = 5


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender 40% af noget. 1% er så 1/40 af det, og 100% er så 100/40 af det oprindelige tal.


Svar #5
17. januar 2011 af LMJS (Slettet)

Jo, mange tak...
så man skal bare regne kvadratroden ud og selvfølgelig det andet tal og så minus' det... =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #7
18. januar 2011 af LMJS (Slettet)

Nårh, nu har jeg fattet det :D :D!
Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Spørgsmål til matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.