Matematik

Rolles sætning...Hjælp..har virkelg brug for jeres hjælp

18. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Er der nogen, der kan sig mig hvilken bevis-metode der bliver benyttet i Rolles sætning, (direkte, indirekte, reduktion, inddeling i tilfælde) forudsætninger og give et kort forklaring af ideen i beviset. Jeg forstår virkelig ikke Rolles sætning.

Hvis f er differentiabel i intervallet [a;b] , og f (a) = f (b) = 0 , så findes et c ∈]a;b[ , hvor
f '(c) = 0 .
 

Bevis: Vi skelner mellem to tilfælde:
1. f er konstant lig med 0. Så er f '(x) = 0 for alle x, og sætningen er indlysende sand.
2. f er ikke konstant. Da f specielt er kontinuert, siger 2. hovedsætning om kontinuerte funktioner,
at Vm(f ) er et lukket interval: Vm(f ) = [α ;β ]. α og β er henholdsvis minimum og maksimum,
og mindst ét af dem er forskelligt fra 0; f.eks. β ≠ 0.
Maksimum antages i et tal c∈]a;b[ : f (c) = β . Tegn situationen!
Sætningen om lokale ekstrema siger da, at f '(c) = 0.
Men det var netop påstanden i Rolles sætning, som hermed er vist.
 


Skriv et svar til: Rolles sætning...Hjælp..har virkelg brug for jeres hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.