Matematik

Matematik aflevering, hjælp!

19. januar 2011 af Jannitf (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej! Jeg sidder her og er i gang med en matematik aflevering som skal afleveres på fredag, men jeg er helt lost!!!

I fiskedammen svømmer 54 plastiskænder rundt.

7 ænder er gule 

9 ænder er hvide

19 ænder er røde

19 ænder er blå

For 15 kr. får man lov til at fange tre ænder

- Bestem sandsynligheden for at få en gul and i første fangst.

HJÆLP TAK!!! .. og gerne med udregninger

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Der er 54 ænder i alt.Du vil gerne fange en gul and.Der er 7 gule ænder

7/54

Tror det er sådan.


Svar #2
19. januar 2011 af Jannitf (Slettet)

 Tak :-)

Men hvad så når man har fanget to hvide ænder, og mangler en mere hvid and for at vinde førstepræmien? (altså dvs. 3 hvide ænder)


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. januar 2011 af SuneChr

Hvis 2 hvide ænder allerede ER fanget, er der 52 ænder af blandet farve at fange den sidste i.

Af hvide ænder er der 7 tilbage. Sandsynligheden for at den sidste and er hvid  =  7 / 52


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. januar 2011 af SuneChr

Hvis du, uden at kende farverne på de ænder du allerede hár fanget, bliver sandsynligheden noget anderledes.

Sandsynligheden for at fiske 3 hvide ænder på én gang  =  7 * 8 * 9 / ( 52 * 53 *54 )


Svar #5
19. januar 2011 af Jannitf (Slettet)

 Undskyld hvis jeg spørger dumt, men hvordan skal jeg så skrive udregningerne? 


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. januar 2011 af SuneChr

Der bliver én hvid and mindre i mængden hver gang du fisker én. Derfor falder antallet med én blandt de 9 hvide ænder og blandt det samlede antal.

Sandsynligheden  = 9/54 * 8/53 * 7/52 = ...


Svar #7
19. januar 2011 af Jannitf (Slettet)

 Okay mange tak!

Men hvad så hvis man vil fange 3 gule ænder, når der er 7 af dem??? 


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. januar 2011 af SuneChr

Det er vigtigt at vide, inden man beregner sandsynlighed, om man i forvejen har kendskab til noget, som allerede ER indtruffet. Det, som er indtruffet, er jo kendt, og skal ikke medindregnes i den videre sandsynlighedsberegning.

Derfor er der forskel på ovenstående to sandsynligheder. Men det kræver lige, at man sidder og gennemtænker forløbet for fiskeriet.


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. januar 2011 af SuneChr

7/54 *6/53 * 5/52  =  ...


Svar #10
19. januar 2011 af Jannitf (Slettet)

 Hehe har jeg fundet ud af, men mange tusinde tak!!!


Skriv et svar til: Matematik aflevering, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.