Matematik

Matematik HJælp mig er GÅet i Stå

19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

Jeg er kørt lidt fast, nogen der er frisk på at hjælpe?


 en cirkel c har ligningen x^2+y^2-4x+2y=2. bestem en ligning for den cirkel, der er koncentrisk med c (dvs. har samme centrum som c), og som går igennem (6,4)

X^2+y^2-4x+2y=2
(x-2)^2+((y-1)^2=2+2^2+1^2
(x-2)^2+(y+1)^2=7


Er det rigtigt….


Også kan jeg heller ikke finde ud af denne opgave, håber nogen ville hjælpe mig
 linjerne m og n har ligningerne. m: 2x-3y=14, n: x-1/2y=5. bestem ligningen for den linje, der går igennem skæringspunktet for m og n, og som er parallel med linjen med ligningen 3x-6y=17
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den mellemste ligning er forkert, men den nederste lignig er mærkævrdigvis korrekt. Aflæs cirklens centrum og bestem afstanden mellem centrum og punktet (6,4). Denne afstand er radius i den søgte cirkel.

2) Bestem først liniernes skæringspunkt. bestem dernæst hældningskoefficienten for parallel-linien. Den søgte linie skal have denne hældningskoefficient og gå gnnem skæringspunktet.


Svar #2
19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

hvad... sorry men forstod ikke sååå meget af det der ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af cirklens ligning aflæses dens centrum. Det skal også være centrum i den søgte cirkel, hvis radius er lig med afstanden fra centrum til punktet (6,4). Bestem afstanden fra centrum til punktet (6,4) .

Hvad forstår du ikke i forklaringen til 2)? gnnem = gennem.


Svar #4
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

Af linjens ligning af læses dens centrum (2,1),
Radius 1 =kvadratrod 7
Radius 2= kvadratrod((6-2)^2+(4-1)^2=5
Radius er 5 i centrum 2,1

Men så siger du at jeg skal bestemme afstanden fra centrum til punktet (6,4), hvordn gør jeg det ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Centrum er ikke korrekt aflæst. Ligningen for cirklen er (x-2)2 + (y+1)2 = 7, så centrum er (2, -1) . Radius i den nye cirkel skal derfor være √(6-2)2 + (4+1)2) = √41 .


Svar #6
21. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

uppsss tak for rettelsen :-)


Skriv et svar til: Matematik HJælp mig er GÅet i Stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.