Matematik

Matematik

19. januar 2011 af NannaHannah (Slettet) - Niveau: B-niveau

det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder:

w = 9670d^-1,49

h= 970d^-0,443

a) bestem w når d=4

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj

Det mest b jeg ikke kan forstå


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af peter lind

Løs ligningen 100 = 970d-0,443 Del ligningen med 970 og tag dernæst logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
19. januar 2011 af NannaHannah (Slettet)

 Log(100/970)/log(-0,443) 

er det sårn den skal laves 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af AMelev

Tja, men der skal dokumentation til og du skal skrive, hvad det er, du bestemmer⇔

h = 100 ⇔ 100 = 970•d-0.443 ⇔...... d = ....

Når du så har løst ligningen skal du svare på det spørgsmål, som er stillet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2011 af peter lind

#2 Du kan ikke tage logaritmen af et negativt tal. Du skulle få log(100/970) = log(d-0,443)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.