Matematik

At integrere en kvadratrod

20. januar 2011 af Monana (Slettet)

Så er den gal igen :-)

Jeg skal integrere sqrt(16-x2). Er jeg helt forkert på den, hvis jeg mener at det bliver ((16-x2)/1,5)1,5? På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Duffy

Helt gal på den

Det bliver 

8·Arcsin(x/4) + x·√(16 - x^2)/2 + k


Svar #2
20. januar 2011 af Monana (Slettet)

Først og fremmest: Hvad betyder Arc? Så kan man håbe, det går op for mig, hvordan du regner det ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2011 af mathon

                            ∫ √(16-x2)dx

sæt
            x = 4·sin(θ)       og dermed     dx = 4·cos(θ)·d(θ)
            x2 = 16·sin2(θ)
            sin(θ) = (1/4)x
            θ = sin-1((1/4)x)
          
          

hvoraf ved substitution

                            ∫ √(16-x2)dx  = ∫ √(16-16sin2(θ))4·cos(θ)·d(θ)  = 4·∫ √(16(1-sin2(θ)))·cos(θ)·d(θ) =

                              16·∫ √((1-sin2(θ)))·cos(θ)·d(θ)  = 16·∫ √(cos2(θ))·cos(θ)·d(θ) =

                              16·∫ cos2(θ)dθ  = 8·∫(1+cos(2θ))dθ  = 8(θ + (1/2)·sin(2θ)) + k  = 8(θ + sin(θ)·cos(θ)) + k =

                              8(θ + sin(θ)·√(1-sin2(θ)) + k

 som
    tilbagesubstitueres
    til
                              8·(sin-1((1/4)x) + (1/4)x·√(1-(1/16)x2) + k  = 8sin-1((1/4)x) + 2x·√(1-(1/16)x2)  =

                                                          8·sin-1(x/4) + (x/2)·√(16-x2) + k      


Svar #4
20. januar 2011 af Monana (Slettet)

Jeg har ikke rigtig forstået noget af det, men mange tak fordi i ville gøre jer den umage. Den dag jeg begynder at forstå integration ved substitution, kan jeg nok lære lidt af denne tråd :-)


Skriv et svar til: At integrere en kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.