Matematik

1.022 øve opgaver

20. januar 2011 af beach-liion.dk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har lidt problemer med følgende opgave.

Er der nogen der kan hjælpe mig? vi har prøve i morgen og denne er en af øveopgaverne, så hvis i kan smide lidt beskrivende "noter" til hvordan i gør så ville det være super!!

Opgaven lyder nogenlunde sådan her:

En funktion f. er bestemt ved f(x)= -2x+x^2+4x-3

Vis at tangenten punktet P(0,f0) er parallel med 4x-y+2=0

Jeg har taget f'(x)=-6x^2+2x+4

f'(0)=4

hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Sammenlign f'(0) med hældningskoefficienten for den pågældende linie. f'(0) er hældningskoefficienten for tangenten i punktet P . Parallelle linier har samme hældningskoefficient.


Svar #2
20. januar 2011 af beach-liion.dk (Slettet)

Det forstår jeg bare ikke.. 
 

Skal jeg sætte dem lig med hinanden?

Eller noget med punkt (0,4) århh jeg har siddet og vendt og drejet den mange gang og kan ikke lige gennemskue det :s

y=2*(2x+1)??

måske hvis hældningskoefficienten for linjen er 4 og forf'(0)?


Svar #3
20. januar 2011 af beach-liion.dk (Slettet)

 er det måske tangent ligningen jeg skal ha fat i? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tangenten til grafen for f(x) i punktet (0, f(0)) har hældningskoefficienten f'(0) = 4 ifølge din beregning. Bestem hældningskoefficienten for linien med ligningen 4x-y+2 = 0 og sammenlign de to hældningskoefficienter. Hvis de er ens, er tangenten parallel med linien.


Svar #5
20. januar 2011 af beach-liion.dk (Slettet)

 nej nej så er linjens hældning vel bare 4 dvs. det samme som tangenten? hvis man isolere y hedder den:

y=4(x+0,5)

Er hældningen så ikke bare 4?


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er den. Og tangentens hældningskoefficient er f'(0) = 4 . ....


Svar #7
20. januar 2011 af beach-liion.dk (Slettet)

 Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: 1.022 øve opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.