Matematik

lån og renter

21. januar 2011 af laerke0312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej alle sammen... Jeg er gået lidt fast i en opgave, så håber at der er nogen der kan hjælpe mig (:

opgave:

En mand vælger dagsrente på 0,2% og lader lånet løbe i 15 dage, hvorefter han skylder 16248 kr. hvor meget lånte han?

håber der er nogen der kan hjælpe. på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af SuneChr

Kn  =  K0 * ( 1 + r )n

16248  =  K0 * 1,00215


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

Her kendes slutbeløbet Kn, rentesatsen r og antallet n af dagsterminer, så det oprindelige lånebeløb K0 kan beregnes.


Svar #3
21. januar 2011 af laerke0312 (Slettet)

så altså...

Kn = Ko * (1 + r) ^n

16428 = Ko * 1,002^15

16428 / 1,002^15 = 15768,27

så start beløbet er 15768,27


Skriv et svar til: lån og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.