Matematik

Har brug for hjælp.

22. januar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

11.Hvad er en ligning?

 5 Forklar med almindeligt sprog, hvilken sammenhæng formlerne beskriver.

5.a1 Areal=pi*r*r

5.a2   a/b+c/b=(a+c)/b

 5.b  a/b+c/d=(a*d+c*b)/b*d

 5.b2  a*b/c=(a*b)/c

 5.c a/b*c/d=(a*c)/(b*d)

 5.c2 a:b/c=a*c/b

 5.d  a+a=2a

 5.d2 a*a=a^2

5.e   a+b=b+a

5.e2  a*b=b*a

5.f   a(b+c)=(a*b)+(a*c)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke noget bud på nogen af dem?

5. a1 : sammenhængen mellem cirklens areal og dens radius

a2: addition af brøker med samme nævner.

b: addition af brøker, der ikke har samme nævner

b2: produkt af brøk med et tal

c: produkt af to brøker

c2: division med en brøk, ved at gange med den omvendte

d: summen af et tal med sig selv

d2: produktet af et tal med sig selv

e: addendernes orden er ligegyldig

e2: faktorernes orden er ligegyldig

f: produkt af toleddet størrelse med et tal


Svar #2
22. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tak Andersen.Kan godt forstå det nu.

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

En ligning består af 2 udtryk, der sættes lig hinanden, og bruges som regel til at finde værdien af en størrelse (fx. x), der indgår i det ene eller begge udtryk.

Areal = π*r*r viser, at cirklens areal er proportionalt med kvadratet på radius

a/b+c/b=(a+c)/b viser, hvordan man sætter to brøker på samme brøkstreg

a/b+c/d=(a*d+c*b)/b*d viser, hvordan man sætter to brøker på fælles brøkstreg

a*b/c=(a*b)/c viser, at det er ligegyldigt om man ganger eller dividerer først

a/b*c/d=(a*c)/(b*d) viser, hvordan man ganger to brøker (tæller med tæller og nævner med nævner)

a:b/c=a*c/b viser, at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte

a+a=2a viser, hvad du har vidst, lige siden du så dine fingre første gang

a*a=a^2 viser, at et tal ganget med sig selv giver tallet i anden potens

a+b=b+a viser at addenternes orden er ligegyldig

a*b=b*a viser, at faktorernes orden er ligegyldig

a(b+c)=(a*b)+(a*c) viser, hvordan man ganger en fælles faktor ind i en parentes

Gem dette, så vi ikke behøver svare på de samme spørgsmål igen ;-)
 


Svar #4
22. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tak Krabasken.


Skriv et svar til: Har brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.