Kemi

w/w% og g

22. januar 2011 af Gratian (Slettet)

 Hvis man får af vide at der skal fremstilles 350 ml 14 w/w% NaOH .... Hvordan skal man så beregne ud fra de oplyste værdier, hvor mange g NaOH der skal afvejes? :S HELP::


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af debs (Slettet)

 w/w% betyder vægtprocent. Det vil sige at i en 14 w/w% opløsning er 14 gram stof for hver 100 gram opløsning. Da vi her snakker om en vandig opløsning vejer en mL ca. 1 gram. Du skal fremstille 350 mL, som altså svarer til 350 g. Der skal opløses 14 gram per 100 gram opløsning, altså

3½ * 14 = 49 g

eller mere rigtigt:

14% * 350 = 0,14 * 350 = 49 g

Her er antaget, at volumenet ikke bliver påvirket væsentligt af det opløste NaOH.


Svar #2
23. januar 2011 af Gratian (Slettet)

 Orh tusinde tak Deborah !

Det ser ud til at jeg har gjort det sværere i mine tanker, end hvad det egentlig er. Det ser meget nemt ud.

Jeg vil bare lige være sikker. F.eks. skal jeg fremstille 750 ml 11 w/w% NaOH . Hvor mange g NaOH skal der fremstilles?

Så skal jeg sige:

750 ml * 11 % = 750 * 0,11 = 82,5 g

--> Der skal afvejes 82,5 g NaOH for at fremstille 750 ml 11 w/w% NaOH

Er det rigtigt (:;

Og igen - TUSIND TAK , det sætter jeg virkelig pris på


Skriv et svar til: w/w% og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.