Matematik

Differentiation - opgave hjælp

23. januar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen!

Jeg skal løse denne differentiations opgave, og jeg har kigget alle mine papirer igennem, for at finde lignende opgaver, eller andet, men der er virkelig ingenting at hente.

Jeg håber derfor der er en/nogle der kan give en dejlig pædagogisk forklaring til, hvordan denne opgave skal løses.

Mange tak på forhånd!

- Klara :-) 

Vedhæftet fil: Differentiation.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a. Opgaven forklarer, at overskuddet defineres som omsætning minus omkostninger. Omsætningen er givet ved funktionen f(x), og omkostningerne er givet ved funktionen g(x). Overskuddet er da givet ved funktionen

h(x) = f(x) - g(x) , x ∈ [0 ; 50]

b. Løs ligningen h'(x) = 0 .


Svar #2
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay, tusind tak! :D 

I b'eren, skal jeg så først differentiere h(x), og så derefter finde nulpunkter i den? 


Svar #3
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Og en anden ting, ved du hvad ordet: "fortegnsvariation" betyder?

- Er det, det samme som "fortegnsanalyse" ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du skal jo løse ligningen h'(x) = 0 . For at kunne løse den ligning, skal man f8rst bestemme h'(x) .

#3

"Fortegnsanalyse" er sikkert det samme, som en "undersøgelse af fortegnsvariationen".


Svar #5
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay tak! :)


Svar #6
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Nu har jeg prøvet at løse ligningen, men er lidt i tvivl om jeg er kommet frem til de rigtige tal. 

Vedhæftet fil:Differentiation 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2011 af mathon

         grafen for h'(x) er en grennedadvendende parabel,
hvis
         toppunkts førstekoordinat er middeltallet mellem dens rødder


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. januar 2011 af mathon

        ...dens rødder   --->   ...dens nulpunkter


Svar #9
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Så jeg er kommet frem til det rigtige? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. januar 2011 af mathon

           rødderne er korrekt beregnet
men
           du har ikke løst opgaven


Svar #11
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Hvordan løser jeg den så? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Læs opgavens spørgsmål. Beregn den afsætning, der giver størst overskud.


Skriv et svar til: Differentiation - opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.