Matematik

Voksende eller aftagende eksponentialfunktioner

23. januar 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Jeg har det problemat jeg har ligget med influenza i en uge, og derfor aner jeg intet om eksponentialfunktioner, og nu sidder jeg med en afleveringsopgave om dem :S

Spørgsmålet lyder = Afgør for følgende eksponentialfunktioner om de er voksende eller aftagende

f1(x)=exp4(x)

f2(x)=3x

Angiv desuden for hver af funktionerne funktionsværdien for x=0 og x=1

Har læst om emnet i bogen, men forstod ikke rigtig noget. Nogle der kunne sige hvad det er man skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon


Svar #2
23. januar 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Ja okay så vis a>1 er den stigende og hvis 0<a<1 så er den aftagende. Men hvad menes der med: Angiv desuden for hver af funktionerne funktionsværdien for x=0 og x=1 og når der står f1(x)=exp4(x)? exp4 er = 4 på min lommeregner, og hvad menes der med det (x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af mathon

                       exp4(x) = 4x


Svar #4
23. januar 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 hmm okay


Svar #5
23. januar 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Så mangler jeg kun: Angiv desuden for hver af funktionerne funktionsværdien for x=0 og x=1 som jeg ikke helt forstår. 

Og så lige for at være sikker i exp4(x) er a=4 ikke?


Skriv et svar til: Voksende eller aftagende eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.