Matematik

Opgave i differentialregning

23. januar 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen:)

Er der nogen, som kan hjælpe mig med at regne  denne opgave ud vha. håndkraft og vha.  af en CAS - værktøj og skrive resultatet ?????

Jeg har nemlig ret svært ved den. 

For funktionen f(x) = x^4 er differentialkvotienten f ' (x0) = 4x0^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon

.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af Walras

Nej, det er det nu ikke.

f(x)=x^4 => f'(x)=4x^3

Vha CAS: d(x^4,x)


Svar #3
23. januar 2011 af Elenaa (Slettet)

hvordan fik du det???


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af mathon

                  (xn) ' = n·xn-1


Svar #5
23. januar 2011 af Elenaa (Slettet)

 Okey jeg gør sådan her:

Først udregner jeg hældningen i aPQ for sekanten mellem punkterne P(x0,x0^4) og Q(x,x^4) vha. sekantformlen.... 

Så kan man overlade omskrivningen til et CAS- værltøj - Hvilket jeg slet ikke aner hvordan man gør.....:(


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2011 af mathon

     tast:
                 d(x^4,x)                som vist i #2


Skriv et svar til: Opgave i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.