Matematik

Eksponentiel udvikling

23. januar 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved at den går igennem punktet (7,58) den vokser med 32% når x vokser med 3.

Hvordan bestemmer jeg b og a i ligningen y=b*a^x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 1,32*f(x0) = f(3x0)

1,32*b*a^x0 = b*a^3x0

1,32 = a^2x0 <=> a = 1,32^(1/2x0)
- ved substitution af a i y fås:

y = b*(1,32^(1/2x))^x

indsæt så punktet og løs mht. b.

Det er mit bud på den opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2011 af mathon

                   

                           1,32 = a3


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor mange tråde har du tænkt dig at starte med den samme opgave?


Svar #4
23. januar 2011 af anne881m (Slettet)

 Vi har ikke lært om f(x) endnu. Er der nogen forskel på det eller hvis man regner med y?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Ikke nødvendigvis -


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.