Matematik
skæringspunkter mellem parabel og linje
04. maj 2005 af
Veeand (Slettet)
God formiddag.
Jeg har en parabel med ligningen y= -0,5x^2+2x+1,5 og en linje med ligningen y= -x+4.
Jeg skal finde skæringspunkterne mellem parablen og linjen.
Skal jeg så sætte de to lig hinanden? For det er er vist der det går galt...
På forhånd mange tak
Jeg har en parabel med ligningen y= -0,5x^2+2x+1,5 og en linje med ligningen y= -x+4.
Jeg skal finde skæringspunkterne mellem parablen og linjen.
Skal jeg så sætte de to lig hinanden? For det er er vist der det går galt...
På forhånd mange tak
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 = -x + 4
-1/2*x^2 + 3*x - 5/2 = 0
-1/2*(x-1)*(x-5) = 0
x E {1, 5}
Duffy
-1/2*x^2 + 3*x - 5/2 = 0
-1/2*(x-1)*(x-5) = 0
x E {1, 5}
Duffy
Svar #3
04. maj 2005 af Veeand (Slettet)
Hov jeg er ikke helt med på udregningen...
Hvad sker der i andet og tredje trin?
Hvad sker der i andet og tredje trin?
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 = -x + 4
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 + ( x - 4 ) = -x + 4 + ( x - 4)
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 + x - 4 = 0
-1/2*x^2 + (2*x + x) + (3/2 - 4) = 0
-1/2*x^2 + ([2+1]*x ) + (3/2 - 8/2) = 0
-1/2*x^2 + 3*x - 5/2 = 0
-1/2*(x^2 - 6*x - 5) = 0 [-1/2 "udenfor parentes"]
-1/2*(x-1)*(x-5) = 0
x E {1, 5}
...er du med nu?!
Duffy
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 + ( x - 4 ) = -x + 4 + ( x - 4)
-1/2*x^2 +2*x + 3/2 + x - 4 = 0
-1/2*x^2 + (2*x + x) + (3/2 - 4) = 0
-1/2*x^2 + ([2+1]*x ) + (3/2 - 8/2) = 0
-1/2*x^2 + 3*x - 5/2 = 0
-1/2*(x^2 - 6*x - 5) = 0 [-1/2 "udenfor parentes"]
-1/2*(x-1)*(x-5) = 0
x E {1, 5}
...er du med nu?!
Duffy
Skriv et svar til: skæringspunkter mellem parabel og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
