Matematik
Problem med (differentialkvotienten for tangens)
04. maj 2005 af
xitmorphiux (Slettet)
den første ligning er fundet(cos(t))^2 + (sin(t))^2=1 men den anden ligning findes med at dele den op i to brøker?? der er jeg ikke helt med?
Svar #1
04. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
Ud fra titlen at dømme formoder jeg, at du skal vise, at differentialkvotienten af tan(x) kan skrives
d/dx[tan(x)] = 1 + tan(x)^2
eller
d/dx[tan(x)] = 1/cos(x)^2
Ellers må du forklare nærmere, hvad du bliver bedt om.
//Singularity
d/dx[tan(x)] = 1 + tan(x)^2
eller
d/dx[tan(x)] = 1/cos(x)^2
Ellers må du forklare nærmere, hvad du bliver bedt om.
//Singularity
Svar #2
04. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)
jeg har til opgave at bevise sætning 47.9 i matimatik tilvalgsfag på side 176.(differentialkvotienten for tangens). Jeg har fundet den første ligning i løsningen, men der står at for at finde den anden ligning deles den op i to brøker??
Svar #3
04. maj 2005 af allan_sim
#2. Nu giver det ikke ret meget mening at henvise til en eller anden lærebog uden at angive forlag og forfatter.
Under alle omstændigheder formoder jeg, at man har defineret
tan(t) = sin(t)/cos(t)
og så differentiret denne ved hjælp af brøkreglen, så man får
tan'(t) = (cos(t)^2+sin(t)^2)/(cos(t)^2)
Du kan nu enten notere dig, at tælleren er lig med 1 (som du gør ovenfor), eller du kan dele op i to brøker svarende til de to led i tælleren:
(cos(t)^2+sin(t)^2)/(cos(t)^2)
= (cos(t)^2)/(cos(t)^2) + (sin(t)^2)/(cos(t)^2)
= 1 + (sin(t)/cos(t))^2
= 1 + tan(t)^2
Under alle omstændigheder formoder jeg, at man har defineret
tan(t) = sin(t)/cos(t)
og så differentiret denne ved hjælp af brøkreglen, så man får
tan'(t) = (cos(t)^2+sin(t)^2)/(cos(t)^2)
Du kan nu enten notere dig, at tælleren er lig med 1 (som du gør ovenfor), eller du kan dele op i to brøker svarende til de to led i tælleren:
(cos(t)^2+sin(t)^2)/(cos(t)^2)
= (cos(t)^2)/(cos(t)^2) + (sin(t)^2)/(cos(t)^2)
= 1 + (sin(t)/cos(t))^2
= 1 + tan(t)^2
Skriv et svar til: Problem med (differentialkvotienten for tangens)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
