Matematik

Hurtig hjælp søges - ligning for tangenterne

24. januar 2011 af smukkeguk. (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:  Bestem ligningerne for tangenterne til grafen for f(x) = x^2 - 6x +5 i de punkter, hvor grafen skærer linjen y = x -1

?? Markerede tekst gør mig forvirret. Hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skæring mellem grafen for f(x) og linien y = x-1 kræver, at ligningen

x2 -6x +5 = x-1 .

For hver af løsningerne x0 til denne ligningen, bestemmes ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) som

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

Løs:

x - 1 = x^2 - 6x + 5

De x-værdier/den x-værdi du finder indsætter du i formlen for en tangentligning:

y = f(x0) + f '(x0) * (x - x0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2011 af mathon

   beregn først skæringspunkterne
                                mellem
                                                   parablen  y = x2 - 6x + 5
                                        og
                                                   linjen        y = x - 1
                                                                    
                                      


Svar #4
24. januar 2011 af smukkeguk. (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hurtig hjælp søges - ligning for tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.