Matematik

Ligning

24. januar 2011 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse disse ligninger, er de rigtige? 

3(2x-4)=2(3x-1)-10
3*2x-3*4=2*3x-2-10
6x-12=6x-2-10
6x-6x-12=6x-6x-2-10
-12=-2-10
-12=-12
-12+12=-12+12
0x=0
[L=ø]

  &

3(2x-4)=2(3x-1)-9
3*2x-3*4=2*3x-2*1-9
6x-12=6x-2-9
6x-6x-12=6x-6x-2-9
-12=-2-9
-12=-11
[L=ø]
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning har L = R , da ethvert tal x ∈ R tilfredsstiller ligningen 6x -12 = 6x -12 .

Den anden løsningsmængde er korrekt L = Ø (stort bogstav Ø).


Svar #2
24. januar 2011 af miss-tk (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2011 af Masood5 (Slettet)

Den første er rigtig. X = 0

Den er rigtig nok men skal der ikke altid være et svar som X = Et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ethvert reelt tal x er løsning i den første ligning. Det er angivet i #1 ved at sige, at løsningsmængden L er lig med mængden R af alle reelle tal.

Den anden ligning har ingen løsning. Det er angivet ved at sige, at løsningsmængden L er lig med den tomme mængde Ø .


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2011 af Masood5 (Slettet)

Hm det ska jeg nok lære i gym. (tror jeg)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Man kan sige, at hvis man har nøjagtigt det samme på begge sider af lighedstegnet, så kan x være alt.

Fx en lidt mere "håndgribelig" ligning som x+1 = x+1

Sæt et hvilket som helst tal ind, og du vil se at det bliver det samme. Derfor L=R


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.