Matematik

vinkel

25. januar 2011 af tomassongirl (Slettet)

 den største vinkel er 35 grader større end den mindste. den mindste vinkel er 10 grader mindre end den sidste vinkel

hvor mange grader er den mindste vinkel?

hvordan gør jeg dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Duffy

Brug at vinkel-summen i en trekant er xxx grader...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af mathon

    trekant:

                                                forholdstal
                      stor                       x+35    
                      mellem                  x+10
                      lille                          x
                      sum                      3x + 45

.

                                                3x + 45 = 180 = 4·45

                                                3x = 3·45

                                                x = 45

hvoraf
                      stor                    x+35 = 45+35 = 80
                      mellem               x+10 = 45+10 = 55
                      lille                     x                     = 45       


Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.