Matematik

matematik hjælp????

25. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen...
Jeg er igang med denne opgave. Vil I ikke nok rette min opgave(regne måden), for jeg vil gerne vide, hvis jeg har regnet opgaven forkert...
På forhånd tak... :)

Jonas´ ugentlige mulige arbejdstider ser således ud: -Onsdag kl: 14:00 - 17:30 -Lørdag kl: 6:00 - 14:00 -Søndag kl: 12:00 - 17:00
2) I august måned arbejder han 2 onsdage, 2 lørdage og 2 søndag.
a. Hvor mange timer skal Jonas arbejde om onsdagen?
Antal timer om onsdagen: 14:00 - 17:00=3 timer og 30 minutter
b. Hvor mange timer skal Jonas arbejde i weekenden?
Antaltimer om lørdagen: 6:00 - 14:00= 8 timer
Antaltimer om søndagen: 12:00 - 17.00=5 timer
Antaltimer om weekend= 8+5=13 timer
c. Beregn hans timetal for august måned.
Timetal for august måned
2 onsdage: 3,30+3,30=6,6=6,60=7 timer
2 lørdage: 8+8=16 timer
2 søndage:5+5=10 timer
Antal timetal:7+16+10=33 timer
Jonas' timetal for august måneden er 33 timer


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

 Har lige regnet efter, og jeg får det samme ;-)


Svar #2
25. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

godt  :)

Hvad med denne opgave?? Hvordan ser det ud???

3) Timelønnen er 65 kr. Herudover får han et tillæg på 15 kr. for lørdagstimer og 20 kr. for søndagstimer.
a. Beregn Jonas´løn henholdsvis en lørdag og en søndag.
Jonas´ løn med tillæg
Lørdag: 8*15=120 kr(endheden er kroner ik) 
Søndag: 5*20=100kr(endhenden er kroner ik)
b. Beregns hans løn om onsdagen.
Løn om onsdagen:3,30*65=214,5 kr(endheden er kroner ik)
c. Sammenlign hans løn om lørdagen med lønnen om søndagen.
Sammenligning af løn om lørdagen og søndagen.
Om lørdagen får Jonas 15 kr tillæg, hvorimod om søndagen får han 5 kr mere end lørdagen. Om lørdagen får han 120 kr. Om søndagen får han 100 kr.
Så Jonas får 20 kr mere om lørdagen.
d. Beregn, hvor meget han tjener på en weekend.
Lørdag + søndag; 120+100=220 kr
Jonas tjener 220 kr. på en weekend.
e. Beregn han indtægt i august måned. (Denne opgave forstår jeg ikke rigtig)  


Skriv et svar til: matematik hjælp????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.