Matematik

Løs ligningen 3*(2x+1) = 4x+9

26. januar 2011 af Birke24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med at løse denne ligning kan ikk huske hvordan man gør?

3*(2x+1) = 4x+9


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af mathon

 gang ind i parentesen

               a·(b+c) = a·b + a·c


Svar #2
26. januar 2011 af Birke24 (Slettet)

Hvorfor ganger du også a på den anden side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

     3·(2x+1) = 4x+9

     (6x+3) = 4x+9


Svar #4
26. januar 2011 af Birke24 (Slettet)

jamen det der resultat fik jeg også men er det bare det der er facit?


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. januar 2011 af mathon

         6x+3 = 4x+9       

         2x = 6

         x = 3

...........

   det er en folkeskole-ligning    ;-)


Svar #6
26. januar 2011 af Birke24 (Slettet)

Tak og ja ved jeg godt kunne bare ikk lige finde rundt i det tænkte ikke lige på at sætte x'erne over :P


Skriv et svar til: Løs ligningen 3*(2x+1) = 4x+9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.