Matematik

SKAL LAVES TIL IMORGEN !! HASTER

26. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der nogle opgaver jeg ikk kan finde ud af?

1) Hvordan regner man overflade-areal på en terning der har sidelængde 6,5 ? Rumfanget er 39 cm.

2) Beregn højden AD i de to trekanter herunder:

Målstoksforhold 1;2

Den ene trekant:

BC = 11 cm - Areal= 71, 5 cm

Den anden trekant:

BC= 17 cm - areal = 42,5 cm

3) Søren sætter 1.juli 6500 kr. i banken til 8% p.a. Banken tilskriver rente en gang om året. Søren lader pengene stå i 2 år. Hvor meget kan have hæve 1/7-88 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af asgerregsa (Slettet)

 1. (6,5*6,5)*6


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af keg (Slettet)

i opgave 1 er der noget som ikke stemmer. Enten er sidelængden forkert eller også er rumfanget forkert,

 og derfor er der ikkke nogen der kan hjælpe dig


Svar #3
26. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Sidelængen er 100% rigtig. Undskyld rumfang er 19,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af SuneChr

.


Svar #5
26. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Her er opgaven, præcis skrevet fra papiret:

En terning har sidelængden 6,5 cm.

Beregn terningens rumfang OG overflade-areal.

Beregn rumfang og overflade-areal for en terning med den dobbelte sidelængde.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så benyt formlerne for rumfang og overfladeareal af en terning med sidelængde s:

V = s3

A = 6·s2

Benyt, at hvis sidelængden fordobles, ganges sidelængden med 2, og overfladearealet ganges derfor med 22, og rumfanget med 23 .

De rumfang, du har angivet forskellige steder, passer ikke med den angivne sidelængde. Du har i et tilfælde ganget sidelængden med 3 og i et andet med 6 i stedet for at opløfte sidelængden til 3. potens.


Skriv et svar til: SKAL LAVES TIL IMORGEN !! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.