Matematik

løsning af ligninger med logaritme

26. januar 2011 af jaji123 (Slettet)

Hey allesammen.

Jeg har en opgave der lyder: Løs ligningen log(x−1)−2 = 0

og forklar, hvad man skal være opmærksom
på, når man skal vurdere, om løsningen kan bruges.

Jeg har prøvet og gange lidt ind i parantesen, men så kom jeg ikke længere. Skal jeg bruge logaritme regneregler eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis log(y) = b, er y = 10b .

Omskriv ligningen til

log(x-1) = 2

og fortsæt derfra.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2011 af SuneChr

log  er en funktion og har ikke noget med at gange ind i en parentes at gøre.

Du skal bruge        y  =  log x  ⇔   x  =  10

Går selvfølgelig ud fra du har lært om logaritmefunktioner. Så går resten af sig selv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

                 log(x-1) = 2 = log(102)

                 x-1 = 100

                 x = 101


Skriv et svar til: løsning af ligninger med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.