Matematik

Heeeeeelp!! gælder egnet ikke egnet?

27. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 I 2006 kostede det DSB 12198186,- at afrense graffiti. Det koster 411 kr,- at køre togsættet til værkstedet og 1542,- i timen for at rense toget? 

  Hvor mange timer blev brugt til afrensning i 2006??

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvor mange tog drejer det sig om?


Svar #2
27. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 1338 togsæt. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2011 af mossegaard (Slettet)

Hvad mener du med ""gælder egnet ikke egnet"" overskriften???


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Jeg går ud fra, at vedkommendes erklæring som egnet eller ikke egnet til en gymnasial uddannelse afhænger af dette spørgsmål...

#2:

Gang antallet af togsæt med prisen for at køre et tog på værkstedet. Træk det resulterende beløb fra de samlede udgifter. Så står du tilbage med et beløb, som du dividerer med timeprisen, og så har du antallet af timer.


Svar #5
27. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Okay mange mange tak. hvad med denne opg. ? 

4.7 . et tog vejer 1200 ton og på en strækning er størrelsen af stigningen 10 promille. Togets trækkraft er 13,2 ton. 

hvilken fart kan toget højst køre med på stigningen? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Håber ikke han søger matematisk uden at vide at kraft måles i Newton.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. januar 2011 af NejTilSvampe

#6 -  da jeg søgte ind på htx's naturvidenskablige linje anede jeg ikke hvad en ligning var, og da slet ikke hvad enheden for kraft var. Disse ting lærer man lynhurtigt hvis man gider.


Svar #8
28. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Jeg ved hvad kraft er, og ved at det måles i N. Og kender også Newtons 3. love... blandt andet. Aktion lig reaktion. 

Alt sidder. Bort set fra 4.7, vil i hjælpe mig? eller nedgøre mig?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Undskyld Arkimedesanton. Det er jo slet ikke dig der har skrevet den opgave. Jeg går ud fra at det er din lærer, der ikke har helt styr på tingene.

Desverre er jeg, ud fra de givne oplysninger, ikke i stand til at hjælpe dig. Man kan selvfølgelig gætte på, hvad der menes, men som fysiklærer tror jeg ikke, jeg er god til at gætte det.

Selv om kraften var opgivet med den rigtige enhed, ville du ende med at finde en kraft i togets retning. K=m*a (det siger Newton også), så dit resultat ville blive en acceleration for toget.


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Fra en privat besked fra Arkimedesanton:

"et tog vejer 1200 ton og på en strækning er størrelsen af stigningen 10 promille. Togets trækkraft er 13,2 ton. Der er en formel der lyder y=420/x hvor y= fart i km/t og x=trækkraft i ton. Det kunne måske bruges?"

Så sætter du trækkraften ind på x's plads - med mindre der er andre oplysninger?


Svar #11
29. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

Men stigningen har også en finger med i spillet. Har prøvet det, men det var åbenbart forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv hele den oprindelige opgavetekst, så kan det være at vi kan hjælpe dig.


Svar #13
30. januar 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

Okay. 

Et togs bremselængde B kan beregnes ved formleN: (2,765 x v + 0,048 x 168)² / 119 = B 

spørgsmål lyder: undersøg, hvor stor farten højst skal være, hvis bremselængden skal være under 1000 m? 

hvad giver ligningen hvis B skal være 1000 .? 


Skriv et svar til: Heeeeeelp!! gælder egnet ikke egnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.