Matematik

Matematik

27. januar 2011 af ghof (Slettet)

 Jeg sidder med en opgave hvor der står " Tegn i et koordinatsystem funktionen y="kvadratroden" x 

Jeg forstår den slet ikke - Hvordan kan jeg lave sådan en opgave? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tabel med sammenhørende værdier af x og y=√x . Indtegn punkterne i et koordinatsystem og træk en glat kurve gennem punkterne.


Svar #2
27. januar 2011 af ghof (Slettet)

Hvad mener du med sammenhørende værdier af x og y=√x ?  -  


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2011 af emul0c

Ved du hvordan man tegner et koordinatsystem?

Når du laver sildebensdiagram, hvor x står øverst, så plejer y at være lig med et eller andet med x. F.eks. y = 2x.
Det er fuldstændig det samme her; bortset fra at y = √x..

X:                      5       10       15      20
Y = kvdr(X):  2,24   3,16    3,87   4,47

Og så tegn det ind i et K-system.
 


Svar #4
27. januar 2011 af ghof (Slettet)

 Okay mange tak for det :) -  men jeg kan ikke få tegnet en glat kurve ud af det? hvorfor?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.