Matematik

Hjælp til ligning med ln

27. januar 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse denne ligning:

(2x – 4) * ln(x – 1) = 0

Nogle der kan hjælpe med det?

Løs meget gerne opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Brug nulreglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af Gestuz (Slettet)

nulreglen,  x = 0


Svar #3
27. januar 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet)

Hvordan det? :)


Svar #4
27. januar 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet)

Jeg er ikke lige en haj til matematik, kan en af jer ikke lige vise hvordan man laver den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2011 af mathon

enten er faktor

                              (2x – 4) = 0
                                     2(x-2) = 0 ⇔ x = 2
eller faktor
                             ln(x – 1) = 0
                                      x-1 = e0 = 1 ⇔ x = 2

        konklusion
                                én løsning:  x = 2                           

                                     
 


Svar #6
27. januar 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.