Matematik

vinklen mellem to tangenter

28. januar 2011 af tomassongirl (Slettet)

 y=2x^2-3x-2
punkterne a og b ligger i x=2 og x=0
bestem ligningerne for tangenterne i a og b
Først finder jeg tangenten for x=2


Jeg bruger tangentens ligning, der lyder:
y=f ´(xo)(x-xo)+f(xo)
I dette tilfælde er xo=2
f ´(x)= 4x-3
f(2)=2·2^2- 3·2-2=2·4-6-2=0
f'(2)=4 ·2-3= ´8-5=3
y=f '(xo)(x-xo)+f(xo) = 3(x-2)+ 0 = 3x-6
Nu finder jeg den for x=0: dvs xo=0
f(2)=2·0^2- 3·0-2=-2
f'(2)=4 ·0-3= ) ´-3
y=f '(xo)(x-xo)+f(xo) = -3(x-0) - 2= -3x-2
Så har jeg altså fundet de to tangentligninger for x=0 og x=2

Jeg skal nu finde vinklen mellem dem:

De to linjer: 3x – 6 og -3x-2
Hvordan finder jeg den stumpe vinkel tangenterne danner med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

En linies hældningskoefficient = tangens til dens vinkel med x-aksen

Altså får vi:

v = tan^-1(3) - tan^1(-3) ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Er du sikker på, at hældningskoefficienterne ikke skal være 5 og -3 - ?

I så fald bliver det jo

tan-1(5) - tan-1(-3) ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2011 af AskTheAfghan

#1

Jeg måtte have læst forkert, hvor jeg skulle finde ud af hvad vinklen af den spidse vinkel er (29,7449º), men her er vinklen af den stumpe vinkel:

v = (360-(29,7449*2))/2

v = 150,26 º

      Ellers kan du e.v.t bruge #3

v = tan-1(5) - tan-1(-3)

v = 78,6901 - ( -71,5651)

v = 78,6901 + 71,5651

v = 150,26º


Skriv et svar til: vinklen mellem to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.