Matematik

Hjælp til matematik opg

29. januar 2011 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau

1402 I en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret, har BC længden 5,2 og vinkel A er 21,3?.
Bestem de resterende sider og vinkler i trekant ABC.
 

1405 Et badekar fyldes kan med vand fra den kolde hane på 6 minutter og fra den varme hane på 5 minutter. Hvis bundproppen tages op, kan karret tømmes på 3 minutter.
Hvor længe tager det at fylde karret, hvis begge haner er åbne og bundproppen er taget op?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af AskTheAfghan

1402

Pythagoras & trigonometri

1405

Mit gæt..

    Koldt vand    = 6 min

    Varmt vand = 5 min

         Koldt + varmt vand = 6-5 => 1 min

   Vand tømmes = 3 min.

        Det tager: 3-1 => 2 min.
 

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af AskTheAfghan

#1

1402

    Pythagoras & trigonometri

               Vinkel C = 90º

               Vinkel B = 180º - (90º + 21,3º) => 68,7º

                      |AC| = 5,2/tan(21,3)

                      |AB| = √(|BC|2+|AC|2)


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Et badekar fyldes kan med vand fra den kolde hane på 6 minutter og fra den varme hane på 5 minutter. Hvis bundproppen tages op, kan karret tømmes på 3 minutter.
Hvor længe tager det at fylde karret, hvis begge haner er åbne og bundproppen er taget op?

kold hane fylder 1/6 kar pr minut

varm hane fylder 1/5 kar pr minut

bundprop fylder -1/3 kar pr min

samlet

1/6 + 1/5 -1/3 kar pr minut =5/30+6/30-10/30=1/30 kar pr minut

så tager det 30 minutter at fylde karret


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af shk1201 (Slettet)

spørgsmål 2:

vi antager at der kan være 10 litter i badekaret (bare for at finde forholdet mellem tid og mængde)

derved ved vi at den kolde hane giver 10 l på 6 minutter. det er 1,66 l i minuttet eller 1 to 3.dele i minuttet (1+2/3 l/min)

ligledes giver den varne hane 10 l på 5 minutter. det er 2 l i minuttet

badekaret kan tømmes på 3 minutter. der forsvinder altså 10 l på 3 minutter, det er 3,33 eller 3 en 3.del i minuttet (3+1/3 l/min)

vi ved atså at det der kommer ind i badekaret er 1+2/3+2=3+2/3 eller 3,66 l/min

derved kan vi se at når der kommer 3,66 l ind i minuttet og 3,33 ud i minuttet, bilver der hvert minut 0,33 (1/3l) mere i badekaret.

altså bliver badekaret fyldt med 1/3 l i minuttet. og når badekaret er 10 l stort, vil det tage 30 minutter at fylde badekaret. (dette kan efterprøves med andre størrelser badekar, men når hastigheden er i forhold til hele badekarets størelse er det ligegyldigt)

svaret er 30 minutter.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.