Matematik

hjælp til ligning

29. januar 2011 af mikkel1995 (Slettet)

hej jeg har en ligning jeg ikke helt forstår så jeg kunne godt tænke mig at høre om der var en der kunne hjælpe mig med det.

den lyder 90=(x-120)*1,8+60

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Træk 60 fra på begge sider, del med 1,8 og læg 120 til.


Svar #2
29. januar 2011 af mikkel1995 (Slettet)

hvorfor gør man så det ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

90 = (x-120)*1,80+60 ⇒ 90/(1,80+60) = x-120 ⇒ x = (90/(1,80+60))+120 = 121,46

Parentesen markeret med fed er unødvendig


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af mikkeldholm (Slettet)

 for at isolere x

man kan se at 90-60 = (x-120)*1,8+60-60

i første led fjerner man de 60.

i det andet led vil man gerne fjerne gange faktoren, det gør man ved at dividere med 1,8.

30/1,8 = (x-120)*1,8/1,8

derved fjerner vi gange leddet.

derefter vil gerne fjerne de -120 de gør man ved at ligge samme antal til på begge sider.

ligningen ser nu sådan ud:

30/1,8 + 120 = x - 120 + 120 <=> 30/1,8 + 120 = x

så er det bare at regne x.

håber du forstod det


Svar #5
29. januar 2011 af mikkel1995 (Slettet)

får du det også til 136,666666667


Svar #6
29. januar 2011 af mikkel1995 (Slettet)

men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

# 3

Der skulle stå136,67


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.