Matematik

Ligninger med to ubekendte

29. januar 2011 af Thzt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hejsa. Jeg har lidt problemer med en ligning og håber nogle af jer kunne hjælpe mig med den. 

3y + x = 21 og x - 2y = -4

Man skal finde x og y

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Træk ligning nr. 2 fra ligning nr. 1 . Så fremkommer en ligning med y alene. Isoler y og indsæt denne værdi for y i ligning nr 2, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af AskTheAfghan

__


Svar #3
30. januar 2011 af Thzt (Slettet)

 # 1

Jeg ved godt hvordan man løser den men havde nogle vanskeligheder ved denne her. :)

# 2

Tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Af

x - 2y = -4

finder man x = 2y - 4, ikke x = -2y -4 .

Benyttes fremgangsmåden i #1, fås ved subtraktion af de to ligninger

5y = 25, eller

y = 5, hvoraf

x = 2y -4 = 2·5 -4 = 10 -4 = 6 .

Det må være det fremskredne tidspunkt, der har spillet ind.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2011 af AskTheAfghan

#4

Sry, og ja, det kan jeg godt se, derfor tømte jeg beskeden :)

    3y + x = 21     <=>   x = 21-3y

     x - 2y = -4      <=>   y = (x+4)/2

Derefter:

     x = 21-3y       <=>  x = 21-3*((x+4)/2)    => 6

Og så sætter man x værdien ind i ligningen y, for at finde værdien af y.


Svar #6
30. januar 2011 af Thzt (Slettet)

 Hehe oke tak til jer begge. I har været en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.