Matematik

3 trins reglen x^3?

30. januar 2011 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: B-niveau

spørgsmålet lyder:

beregn vha. 3 trins reglen f '(2) ved funktionen x3-3x-1

har set et eks hvor x3 bliver udregnet, men kan ikke se hvordan jeg får den sidste del med. har brug for detaljeret hjælp :( håber der er nogle der vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 jeg ved ikke hvad der menes med 3-trinsreglen, men skal du ikke bare differentiere funktionen og sætte x=2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Har lige skrevet projekt om differentialregning, og jeg mindes ikke at være stødt på x3 i sammenhæng med tretrinsreglen. Regnereglen for differentiering af xa bevises nemmere ved et induktionsbevis.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af chr42 (Slettet)

At bruge tretrinsreglen, vil sige at gå tilbage til rødderne og bevise resultatet fra bunden, i stedet for at bruge de regneregler man ellers kender.

Trin 1: Opskriv differenskvotienten (også kendt som sekanthældningen) Δf/Δx

Trin 2: Reducer til du bliver blå i hovedet og så lidt mere.

Trin 3: Lad Δx gå mod 0. Forhåbentlig har du i trin 2 reduceret så meget, at det er let at se, hvad differenskvotienten går imod, når Δx går mod 0.

Trinene kan se lidt anderledes ud, men grundideen er den samme.


Svar #4
30. januar 2011 af Hejhugo (Slettet)

altså 3 trins reglen har jeg ingen problemer med det er jo, 

1. find funktionstilvæksten delta y,  f(x+h)-f(x)

2. beregn differenskvotienten, sekantens hældning

3. undersøg om sekantens hældning har en grænseværdi

 beregn f'(2) med funktionen x^3-3x-1

kommer det første til at hedde sådan?:

?y =f(2+h)-f(2)=(2+h)^3 -3(2+h)-1

jeg har lidt problemer med det når det er med x^3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Mystisk opgave.

Men ja, den er god nok. Du sætter bare 2 ind i stedet for x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#4 du glemte -f(2) sidst i nestnederste linie


Skriv et svar til: 3 trins reglen x^3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.