Matematik

potens

30. januar 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Hey.

Hvordan regner man denne potens ud?

27^1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af peter lind

Prøv at opløs 27 i primtalspotenser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

271/3 = 3√27 = 3


Svar #3
30. januar 2011 af Skønnetøs (Slettet)

jeg mente, 27^2/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2011 af mathon

                                  271/3 = (33)1/3 = 33·(1/3) = 31 = 3


Svar #5
30. januar 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Jamen, hvordan er det så med 272/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2011 af mathon

                                   271/3 = 3

                                  (272/3) = (271/3)2 = 32 = 9


Svar #7
30. januar 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvad med 82/3


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2011 af mathon

                                     (82/3) = (81/3)2 = ((23)1/3)2 = 22 = 4


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.