Matematik

Eksponentiel aftagende, lysintensitet

30. januar 2011 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Det her er de oplysninger, jeg har fået. 
Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. Lysintensiteten er bestemt ved: y=200*a^x
Hvor x er dybden målt i meter.
Lysintensiteten er 32 i 5,0 m. dybde
T½ (halveringskonstanten) = 32kvadratrodstegn1/2 = 0.97, hvor funktion således bliver y=200*0.97^x

Nu skal jeg beregne dybden, når lysintensiteten er 2,1. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af peter lind

løs ligningen 2,1 = 200*ax


Svar #2
30. januar 2011 af PiratosXL (Slettet)

 Er det noget med at isolere?
Jeg er ikke særlig god til at løse ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af peter lind

Ja. Du skal isolere x. Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende, lysintensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.