Matematik

Matematik

31. januar 2011 af mattte (Slettet)

Hej har et lille problem med en opg.

vi har en forskrift:

 f(x) = 0.5 *1,25¨x

Her skal jeg så bestemme F(10) og F(-3)

derefter skal jeg så løse ligningen f(x)=30

Hvordan skal jeg løse opgaverne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x=10 og dernæst x = -3 i forskriften for f(x) til beregning af (formodentlig) f(10) og f(-3).

Løs ligningen f(x) = 30, dvs (formodentlig)

30 = 0,5·1,25x


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Det ser ud til at være en 7. klasse elev, så ligninger bliver nok

30=0,5*1,25*x


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men trådstarter har tidligere formuleret en opgave om halveringskonstant i et eksponentielt henfald, så jeg tror ikke man skal lægge for meget i informationen i en brugers profil. Desuden kører samme opgave i en lidt senere tråd, også startet af samme trådstarter, og her er opgaven blevet fortolket på samme måde som her i #1.


Svar #4
31. januar 2011 af mattte (Slettet)

 Ups kan se jeg har lagt den samme tråd ind to gange.. var ik meningen =D men kan godt se det er lidt dumt.. Og tak for jeres hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Vi vilda gerne have at vide og opgaven skal se ud som i #1 eller som i #2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2011 af en1to2tre3fire4 (Slettet)

 Nu ved jeg ikke om det bare er en fejl, men den måde, du har skrevet opgaverne på hentyder, at du skal regne den integrerede funktion af f(x) ud med de bestemte værdier. Det kan godt være, du ikke kender til integrering endnu, men du skal bare lige være opmærksom på, at det betyder noget, om det er f(x) eller F(x). :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

I den anden (senere) tråd med samme opgave var F(10) og F(-3) rettet til f(10) og f(-3), hvorfor der højst sandsynligt ikke her er tale om at bestemme funktionsværdierne af en stamfunktion, men snarere om en typografisk smutter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2011 af en1to2tre3fire4 (Slettet)

 Ja, det tænkte jeg nok, at det var - det kan godt være, det bare er til mere forvirring end gavn at begynde at rette sådan noget :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.