Matematik

Differentialregning - hældningskoefficient 2

31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Givet 3. grads polynomiet: x^3-3x^2-22x+5

1. Bestem ligninger til de tangenter til grafen for f der har hældningskoefficienten 2.

Har selv prøvet at regne det ud, men jeg synes det giver nogle urealistiske tal.


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. januar 2011 af mathon

      løsning(er) til

                             f '(xo) = 2            giver dig røringspunkternes 1.koordinat(er)


Svar #2
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

jamen hvordan skal jeg gøre? forstår det simpelthen ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2011 af mathon

                        (x3 - 3 x2 - 22x + 5) ' = (x3) ' - (3x2) ' - (22x) ' + (5) '      


Svar #4
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Jamen hvordan finder jeg så tangentens ligning?

Jeg troede man skulle tage diskriminant og så nulpunkter, men jeg kan ikke få den til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2011 af mathon

har du differentieret?


Svar #6
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

er det ikke: 3x^2-6x-22 ?


Svar #7
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Men så giver diskriminanten et sindssygt svar :s

-6^2-4*3*(-22) = 228 :s


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. januar 2011 af mathon

      d = 300


Svar #9
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

jamen så kan jeg ikke komme videre. vil du ikke hjælpe med at regne der hvor tangenten skærer, og dens ligning?


Svar #10
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

altså hvis funktionen havde lydt: x^3-4x og hældningen var 8, havde man differentieret den til 3x^2-4. derefter havde man sagt

3x^2-4 = 8

3x^2=8+4

3x^2=12

x^2=√4

x=±2

og så sat 2 ind i funktionen osv.

men jeg kan ikke finde ud af det på den anden måde :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2011 af mathon

                     3x2 - 6x - 24 = 0

                     x2 - 2x - 8 = 0

                     d = 36                 √(d) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2011 af mathon

tangentligninger:

                tangent1:   y = 2(x-(-2)) + f(-2)

                tangent2:   y = 2(x-4) + f(4)


Svar #13
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Mange tak. Jeg har nu fundet ud af at x er 4 og -2. Hvordan sætter finder jeg så y-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. januar 2011 af mathon

    

                          f(x) = y = x3- 3x2 - 22x + 5


Svar #15
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Har prøvet at sætte 4 og -2 ind på xets plads, men det giver 0?


Svar #16
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det. Kan det passe at man skal sætte 4 og -2 ind i den oprindelige funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. januar 2011 af mathon

Ja


Svar #18
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Når jeg sætter -2 ind giver det 53.. og jeg ved fra graph at det skal give 29'??


Svar #19
31. januar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Glem det.. Har fået det til 29. Mange tak for hjælpen, du har virkelig hjulpet mig. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. januar 2011 af mathon

    f(-2) = 29

    f(4) = -67


Skriv et svar til: Differentialregning - hældningskoefficient 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.